Sunday, November 21, 2010

Tight schedule is back...

Brape hari lagi ye nk blk??Counting the days to go back+pertukaran status dr "Miss Nurul " ke "Madam Nurul". Hari ni saya dan tunang tersayang try arrange jadual kitorg utk siapkan smua urusan kat Malaysia nnt based on few changes utk aturcara majlis. Cuak saya dibuatnya bile tgk schedule ni. 

3/12     - Majlis akad nikah di Perlis (mlm)
7/12     - Ambik wedding cert dan terus ke Tganu
8/12     - Smpai di Tganu, ambil borang di Unisza dan isi, hntr wedding cert for 
             translation kat Mahkamah Tganu dan kalu smpat terus hntar borang   
             ke Unisza
9/12     - Ke Kuantan utk urusan cuti abg, beli kasut+handbag utk hantaran
10/12   - Submit borang cuti abg ke JPN Pahang
12/12   - Balik ke Tganu
13/12   - Hopefully bleh dpt surat kelulusan bwk spouse dr Unisza, ambik 
             wedding cert translation, ke KL
14/12   - Submit visa application abg, balik Perlis for last minute preparation
18/12   - Majlis di Perlis
25/12   - Majlis di Tganu
3/1      - Hopefully dah bleh collect visa abg kat KL
7/1      - Balik ke UK...huhu..

Bile saya nak spend time dgn family ni? Nmpknya kene prepare physically and mentally. Mesti sgt penat nanti. Saya sgt2 berharap kelulusan dr Unisza tak ambik masa lama..kalu tak, akan ada problem dgn visa application. Smoga saya akan dikurniakan kesihatan yg baik dan kekuatan utk settlekn sume urusan spt yg dirancangkan. Amiinnn...


Tuesday, November 16, 2010

Aidiladha 2010

Hari ni tanggal 16 November 2010, all muslims in the UK celebrate Aidiladha which is 1 day earlier than in Malaysia. Yesterday I planned to go to the university as usual for today...as there is no celebration organized by Malaysian community in Birmingham. Utk raya kali ni saya tak masak ape2 pun sbb rasa mls sgt + takde mood. Ntah nape 2/3 hari ni saya serabut je. Saya buat tiramisu je mlm td...my first trial. As usual, saya ambik resepi dr internet...modify sket dr resepi kak hanieliza. Rupa bntuknya ada...tp rasa tu tak taula...bg saya sedap je..hehe..Ni pic tiramisu saya...juadah utk hari raya ni.

  
















Bgn pg ni saya duk fikir nak pegi school ke tak. Eventhough saya tau there won't be any celebration or invitation, but for the last 26 years saya dah set yg hari raya is a holiday. So saya rasa mls nak pegi school hari ni. Saya pun lepak2 je kat umah smbil dgr takbir raya kat you tube. Dlm kul 10.30 baru saya rasa nak kuar. Saya pun call kak faridah and bgtau nak pegi umah dia. Saya smpai Aston dlm kul 12tghr. Kak faridah and achik masak pulut kuning, rendang ayam, kari daging, nasi impit, kuah kacang, karipap dan kek pisang...byk kan. Bile duk kat sana rasa meriah je with 3 cute kids sara, farhan and faris. Sumenya berbaju kurung dan baju melayu. Auntie zai ni je mls nak iron baju kurung. Really enjoyed being with them.

Dlm kul 2.30 ptg saya blk umah and relax jap. Then kuar lagi pegi umah kak syikin plak dlm kul 3.30. Kak liena and family were also there. Kak syikin and hubby masak nasi kerabu...my favourite. Lps mkn duk sembang2 dgn kakak2 berdua tu. Diorg byk guide for my wedding preparation dan proses nak bwk my hubby to be ke UK nanti. Nsb baik ada kakak2 yg baik kat sini yg bleh jadi reference dan tmpt saya mngadu. Dah jadi mcm family baru kat sini.

Saya blk umah kul 5 lbh and baru rasa nak masak. Erm..teringin nak buat rendang ayam plak. Try search resepi and found a suitable one. Berjaya masak dan mkn smpai knyang. Byk plak mkn hari ni. Hopefully berat tak naik blk.

Dah cukup smbut Aidiladha for this year. Esok kena pegi school mcm biasa...jgn mls2 ye:)


Saturday, November 13, 2010

Aktiviti di Hari Sabtu


Weekend dtg lagi!!!!Mcm biasa...for the past few weeks saya akan kuar city on Saturday. Tak habis lagi brng yg nak dibeli. Rasanya souvenirs dah cukup. Hari ni bhajat nak beli brg utk diri sndiri plak. Dah lama tak beli baju...so target for today...nak beli blouse yg cantik..hehe..Saya kuar kul 9.30 pagi. Ingatkan kuar awl bleh blk awl and skype dgn mama, abah dan tunang tersayang. Puas saya cari baju yg berkenan di hati...sume saya masuk..Debenham, H&M, New Look, Next, Bhs, Select, Quiz ...tak jmpa plak yg sesuai dan bkenan. Bile suka designnya, pjg plak smpai betis..mcm jubah jadinya. At last saya tak beli pun.  Dlm tak beli blouse yg dicari2 tu habis gak dlm £50. Tak puas hati btul tak mcapai target hari ni lps 3 jam mcari.
Saya smpai umah dlm kul 2. Letih+lapar sgt...kat umah takde lauk plak. Singgah beli cheese burger meal kat Dixi Chicken la nampaknya. Balik terus skype dgn org2 tersayang.  Then, lps solat maghrib, saya kuarkan sume brg2 yg dibeli di London, Queen Anne dan brg2 hantaran...mula packing brg2..nk  tgk muat ke tak dlm beg. Rasanya berat tu takla sgt. Takkan over 30kg. Punyela bsemangat mcm nk blk esok je..huhu..Alhamdulillah sumenya muat wpun brg2 Queen Anne tu tpksa dibuka kotaknya. Tinggal brg2 yg remeh2 je nak masukkan nnt. Ready to go back!!!!Really2 miss my family and my hubby to be. All the stuffs have been packed...jom balik....

    Tuesday, November 2, 2010

    A special gift for my beloved sis

    Last 17 October was my sister’s convocation at UTP...she has formally graduated for her first degree in mechanical engineering...and this coming 17 Nov will be her 23rd birthday. Actually I have promised her to attend her convocation but I couldn’t make it. Really sorry sis...If I was in Malaysia on your convocation day, I will definitely be the 1st person giving you a bouquet of roses on that day.

    For that reason, I have promised her to buy a gift from UK. After trying to find the most suitable gift, I thought it would be good if I buy a camcorder for her so that it can be used for taking video on my wedding day....good idea isn’t it?

    So here it is...for you my sis..please have a look at the picture first and it will be yours in less than 1 month..please wait for it. This is what I can afford just to make you happy. Hope it will be the best gift for your birthday as well.
    Luv u adik!!!!



    Research Work vs Wedding Preparation


    Hari ni saya ada meeting dgn SV at 3pm. Last few days saya struggled buat data analysis sbb nak tunjuk result masa meeting hari ni. Bila ada data byk2 ni dah pening nak buat analysis. Moral of the story...kena bt analysis as soon as dpt data..tak bleh kumpul data byk2 bru analyze. Masa meeting hari ni rasa mcm pre-viva je. Byk plak soalan yg ditanya smpai dah terkebil2 nak jwb. Lps meeting rasa tension. Sbb tu update blog ni utk release tension. Lupakn kejap psl research work.

    Erm...tak sangka hari ni dah 2 Nov rupanya. Sedar tak sedar dah tak lama saya nak blk bcuti kat Malaysia. Mksdnya dah tinggal lbh kurang sbln je lagi to my wedding. Mcm tak pcya je rasanya. Duk kat sini relax je lagi. Selalunya org nak kawin lagi sbln tu msti sgt busy dgn preparation. Btul ke saya nak kawin ni?hihi..
    Saya kena buat checklist preparation utk nak blk mlysia+wedding. Kalu sume simpan dlm kepala ni alamatnya byk la yg lupa nanti.

    1)     1) Beli souvenirs utk org2 tersayang di Malaysia..stkt ni ada yg dah beli..tp 
                byk nak beli brg2 Queen Anne...tggu nak gi beli dgn kak faridah.
    2)     2) Prepare sume dokumen2 utk visa abg nnt..nak isi application form 
                siap2...byk yg saya confuse..kena tnya kat sape2 yg lbh arif.
    3)     3) Buat list address kwn2 yg nak diposkan kad jmputan kawin..kad pun tak 
                siap lagi..huhu.
    4)     4) Confirmkan baju dan pelamin dgn Butik Cindai Klasik...saya tak tgk lagi 
                mcm mana rupa bntuk baju yg akan dipakai nanti.
    5)     5) Confirmkan cameraman utk mjlis di Tganu...my officemate kat   
                unisza..hopefully dia ingt psl ni sbb dh lama bgtau.

    Ni yg bleh/perlu dibuat dr UK. Yg lain kena tggu blk mlysia bru bleh bertindak. Checklist tu msti akan panjang berjela2.

    Sunday, October 10, 2010

    10.10.10

    Wah...cantiknya tarikh hari ni. For me, it is not just a beautiful date, but there is a story behind it..which has given me a very wonderful life...full of happiness. Alkisahnya bermula mcm ni.......

    Tanggal 10.10.09, pagi jumaat...I received a message from someone unexpectedly....Maizul-Azlan. He introduced himself and asking if we can be friends. Saya pun lyn jelah sbb saya tau sape dia (anak sdara jiran saya di tganu...mak sdara dia yg bg phone no saya kat dia sbnrnya:p). Kalu tak, maafla ye..saya takkan bls. Saya pun dah tak ingt ape lg yg disembangkn dlm message tu. Pada mlm tu plak dia call saya. Starting from that day, kitorg slalu message2. Tp honestly, saya agak jual mahal sbb blum knl btul2 and tak prnh tgk lg mcm mane orgnya...tak blehla lyn lbh2 sgt. 

    Hari ni genap setahun pkenalan saya dgn dia dan dia telah pun bgelar tunang saya. Sumenya mcm sebuah mimpi. Kitorg btunang lps 2 bln knl. Insyaallah pd 10.10.11 kitorg dah pun bgelar suami isteri. Bile diingatkn blk, saya tsenyum sndiri. Alhamdulillah Allah buka pintu ht saya utk menerima khdiran sorg lelaki yg bhati mulia. Smoga saya akn bhgia di sampingnya utk slamanya..Amiinnn....

    Friday, October 8, 2010

    Aidilfitri 2010

    Di hari raya 
    Terkenang daku kpd si dia
    Kampungku indah nun jauh di sana
    Ayah serta bondaku.....

    This is my first raya without the loved ones around me..Erm..sedihla juga sbnrnya..tapi meriah gak raya di bumi Birm ni bsama2 dgn malaysia families yg dah jd mcm family sendiri. Saya tak nak cite pjg2...jom layan gmbr2 raya ye:))






    Thursday, October 7, 2010

    I am back...

    Dah sbln saya tak update blog ni...rindu rasanya. Bkn tak ingat nak update, tp laptop saya ada problem. Tak boleh masukn new post..nak insert image pun tak bleh. Rupanya2 laptop saya ni dah jadi tmpt pembiakan virus. Beribu2 virus ada dlm ni. Dah dihantar utk reformat and skrg ni laptop saya dah sht..alhamdulillah...

    Lps ni saya boleh update blog mcm biasa...sukanya..byk benda nak cite ni.. Saya akan post gak cite2 yg dah jadi sejarah but still valid lagi:))


    Wednesday, September 8, 2010

    Nantikan kepulanganku….

    Even baru 8 months kat bumi birm ni dah homesick bangat..tmbh2 plak time raya ni. Actually last March I have bought a ticket to go back to Malaysia on the 3rd December this year. .naik Emirates Airlines. Konon2 dah confirmla tarikh tu and takkan tukar lagi. Tiket MAS dari KL ke Alor Star pn dah beli. Sblm ni mmg tak terfikir pn nak blk awal dari tu.

    Tapi…………..

    Smlm bila saya tau yg kak faridah dan anak2 akan balik 25/11 tiba2 je hati saya teruja nak balik sama dgn dia.Takdelah saya sorg2 je nanti. Mcm mana ek…fikir dululah..

    Hari ni saya dah dpt jwpn lps discuss dgn abg mlm tadi (abg mestila suka dgr saya nak blk awl). Saya dah nekad nak balik Malaysia 25/11 join kak faridah dan anak2. Sampai je kat ofis saya terus buat operasi menukar tiket..hehe.. First, saya call Emirates tanya ticket availability on 25/11 tu. Alhamdulillah still available. Tak kesahla kene byr GBP50 (lbh kurang RM250). Byr masa check in nanti. Settled 1 hal….

    Next, saya tukar tiket MAS plak. Kali ni tak yah call..bleh tukar online je. Tapi tiket yg murah dah sold out. Nak tak nak kenela ambik yg mahal…no choice. Penalty plak RM100. Total saya kene byr RM290. So kiranya saya kena byr RM540 hari ni gara2 nak balik awl smggu. Takpelah…duit bleh dicari tp masa bsama insan2 tersayang lagi berharga.

    Tak sabarnya nak balik…lagi 77 hari…Dah terbayang2 mknn yg sdp2 kat Malaysia..hehe..

    Friday, September 3, 2010

    Bersabarlah wahai hati

    Today is the last day of school in Malaysia. Esok abg akan blk tganu. Maksudnya saya akan start bercuti gak dari skype dgn abg sebab takde internet access kat umah abg kat kampung..huhu..ni saat2 yg saya tak brapa nak hepi. Dkt 2 mggu tak dpt tgk abg…dpt dgr suara je..aduh..mcm mana nak hadapi ni? Tiap2 hari dah jadi rutin utk skype dgn abg masa tghr and mlm. Bila 1 rutin tak dpt dibuat, hidup jadi huru hara sket. Masa abg kat kampung, saya akan call abg tiap2 hari. Even dpt dgr suara tiap2 hari tp tak sama sbb tak dpt tgk. Mlm ni saya akan skype puas2 sebelum abg blk tganu.

    Apa2 pun saya kena byk2 bersabar. Saya akan pujuk hati sndiri..

    Wahai hati, bersabarlah..abg balik utk beraya dgn family. Bukan abg pegi mana2 pun. Tunggu 3 bulan je lagi…lps ni dpt bsama abg sntiasa dan dpt beraya dgn abg plak next year. Thn ni kita raya sendiri2 dulu ye. Abg raya puas2 kat Malaysia sbb thn dpn blum tntu kita dpt balik beraya.

    Erm..saya tak nakla tulis pjg2. Nanti tkt hujan plak. Dah ada tanda2 nak hjn lebat mlm ni..huhu..

    Monday, August 30, 2010

    108 days...


    Sedar tak sedar lagi 108 days to my wedding...and 93 days to go back…yeayyy.. Excited nak balik jmpa org2 tersayang kat Malaysia. Tapi bila tgk checklist rasa risau sgt dgn wedding preparation. Setakat ni tak buat ape2 pun lagi. Saya hanya mampu buat to do list utk abg maizul dan adik (my wedding planner). Adik, mama dan abah saya yg akan bt decision utk saya. Rase tak senang duduk bila tak bleh bertindak sendiri ni. Byk sgt yg nak kene buat….

    1) Cari dan tempah baju sanding.
    2) Tempah mak andam, pelamin, bilik, meja mkn pengantin, photographer.
    3) Tempah kad jmputan kawin.
    4) Beli brg2 hantaran (dah divide dgn abg brg2 yg nak dibeli…hrp2 abg akan beli sblm raya ni…tp saya tak bleh decide lagi nak beli handbag, kasut and makeup ape..huhu..)
    5) Survey souvenirs…dll

    Byk lagi kalu nk list in detail. Sedih gak sebenarnya bila tak dpt buat preparation sendiri. Bila dpt buat sendiri semua baru rasa kemeriahan nak kawin tu..hehe..
    Kesian kat abg sbb tpksa beli brg hantaran sndiri dan sume buat sorg2…kan best kalu dpt cari sama2:(
    Saya hrp bile saya blk 2 weeks before wedding tak byk yg belum settle. Jadual utk 1st week kat Malaysia tu dah full. Maybe 2nd week tu akan dipenuhi dgn preparation kat umah. Tkt nanti saya jet lag + letih sgt dgn preparation smpai nmpk plak muka letih tu on the wedding day..huhu..

    Ape2 pun saya harap semuanya bjalan lancar spt yg dirancangkan..insyaAllah..

    Friday, August 13, 2010

    Ramadhan di Birmingham


    Dah lbh sebulan saya tak update blog. Agak busy lately dgn lab work. Balik ptg dah sgt letih utk mengarang. Sedar tak sedar hari ni dah 3 Ramadhan. Kejap je masa berlalu. Selamat berpuasa kepada seluruh umat Islam di seluruh dunia. Smoga Ramadhan kali ni amat bermakna buat semua.

    Alhamdulillah, I have an opportunity to experience fasting during the month of Ramadhan in the UK. However, I can feel how grateful I am to be a Malaysian. The beauty of muslims in Malaysia is that we are united in term of starting and ending our fasting month. Tak mcm kat sini. Saya confused bila nak start puasa. Saya risau gak kalu saya bwk bekal pegi school padahal dah start puasa.

    Fasting in the summer is quite challenging actually for the first timer like me. Skrg ni subuh dalam kul 3 pagi dan maghrib dalam kul 8.45 mlm..about 17 hours fasting. Saya dah siap2 sahur sebelum tido sebab mcm takde harapan je nak bgn sahur kul 2 tu bile tido dlm kul 12 (lps skype dgn tunang tersayang). Saya tak risau sgt nak puasa 17 jam tu sebab weather kat sini takdelah meletihkan sgt compared dgn kat Malaysia. Yg merisaukan saya adalah…..mkn lps tu tido..silap2 nanti org lain puasa makin slim tp saya makin chubby. Utk first 3 days ni maintain la lg. Tak taula mcm mane dgn 27 hari lg nanti..huhu..

    At first saya rasa sayu gak fikirkan nak berbuka n sahur sorg2. Tapi stkt ni saya berbuka kat umah Diana dan Faizal which is just 2 minutes walking from my flat. Thanks to both of them sbb ajak saya berbuka kat umah. Meriahla sket bile berbuka bertiga. Saya blk umah dlm kul 10 mlm and as usual I will spend time chatting with abangku sayang sambil dia bersahur.

    Deep inside me, I miss Ramadhan in Malaysia. Saya rindu nak pegi bazar ramadhan, berbuka dgn family tersayang dan pegi terawih kat masjid. May Allah grant us the patience and may He shower all his blessings upon us in this holy month. Insyaallah….

    Saturday, July 3, 2010

    RUMAHKU VS FLATKU


    Masa saya mula2 smpai di bumi Birm ni saya menumpang di Zahra (umah adik2 undergrad-ain,aqiedah,sarah,atiqah and safia). 3 minggu saya duk di situ. Thanks to all of them...Then saya pindah ke umah lain kat Lime Avenue, Dawlish Road. Saya duk dgn Dinara and Amreen. Last March kitorg dipindahkan oleh agent ke umah lain sbb umah yg kat Lime Avenue tu akan direnovate. Bagi saya umah ni agak jauh..bile pg2 saya turun bukit..lajula sikit..15 min dah bleh smpai school. Tp...bile balik ptg dh slow..tmbh plak kena naik bukit..kdg2 smpai 30 min baru smpai umah. Yg paling best..umah ni cantik dan besar.

    30 Jun lps kontrak saya dgn agent tu dah hbs. Saya dah lama cari umah lain. Sebolehnya2 saya nak umah yg dekat dgn univ and sewanya pun mampu dibayar. Cari punya cari I have decided to stay in a flat starting from 1st July 2010. I signed the contract for 1 year. I will stay alone for 5 months. Next January my future husband (Abg Maizul) will come and stay with me here. Rasanya flat ni dah cukup utk both of us. Tapi next year maybe saya akan cari umah lain yg lebih besar dan selesa. Senangla sape2 nak dtg visit saya kat sini nanti..

    Ni la gmbr2 umah saya sblm ni dan flat yg saya duduk skrg.....

    my old house..










    my new flat..

    Tuesday, June 29, 2010

    JALAN2 DI ASTON


    Last weekend I spent my time with kak faridah visiting some places around Aston. It was a beautiful sunny day and I really enjoyed my day with kak faridah, her kids and achik. We have visited Aston Manor Transport Museum, Aston Villa FC, Aston Hall and Aston Park. Actually there were many other places to visit, but time was very limited. As has been scheduled, Majlis Ilmu started at 1pm and finished at about 4pm.

    I was really tired and something happened on that night...I unpurposely slept while talking to my dear abg maizul (what an awful manner) ..I am really sorry abg..I never meant to ignore you..huhu..I will try to make sure it will never happen again.

    Wednesday, June 23, 2010

    MASAK-MASAK


    Saya nak masak apa hari ni ye??Dah kering idea fikirkan menu yang nak dimasak (padahal bukan masak tiap-tiap hari). Saya dah bosan dengan masakan2 sebelum ni. Kan best kalau ada sape2 yang nak tolong masakkan untuk saya. Kat rumah ada ayam dan ikan. Saya rasa nak masak menu yang belum pernah saya masak. Tapi saya ni bukan pandai nak mereka resepi sendiri. So saya pun carila resepi kat internet. Nak cari yang senang dimasak tapi saya tak pernah masak. Kadang-kadang saya ambil resepi dari tunang tersayang yang sangat pandai mereka resepi baru.

    Cari punya cari saya jumpa 1 resepi...ayam masak madu. Erm..macam best je. Saya tak pernah masak guna madu sebelum ni. Simple je. Bolehla nak try. Ni gambarnya....



    Tapi gambar tu bukan yang saya masak. Nanti saya upload gambar yang saya masak sendiri. Boleh compare sama ke tak rupanya. Tapi rupa jelah...rasanya tak boleh nak upload kat blog:))

    Thursday, June 17, 2010

    FIRST YEAR PRESENTATION


    Semalam bersamaan dgn 16 Jun 2010 saya telah berjaya melepasi cubaan pertama utk buat presentation kat bumi Birmingham ni. Presentation ni utk my first year assessment.Dah lama saya tak buat presentation mcm ni. Sebab tu nervous sket. Last week saya dah ada pre-presentation utk my supervisor. Dia byk komen slides saya. Dia suka animation. Then, saya pun edit based on his comments.

    For the last few days, saya practise utk present. Mmg byk kali saya practise smpai dah boleh hafal rasanya ayat yg saya nk cakap. Tido mlm pn asyik ingat pasal slides je. Nak tido pun risau takut lupa points yg nak cakap. Klakar plak rasanya. Tak pernah saya senervous ni nak present. Saya tak tau lagi mcm mana suasana presentation kat tmpt org. Sebelum ni present kat UTM and UDM je.

    Alhamdulillah smalam semua bjalan lancar. I could finish within 12 minutes walaupun agak semput sebab laju sgt bcakap. Sebenarnya saya sgt berdebar bila smpai turn saya. Tapi kak faridah cakap saya nmpak relax je. Usaha saya utk cover bjaya nampaknya..hehe..Btw, thanks to kak faridah sebab dtg tgk saya present and to kak wan yg bg semangat wpun tak dpt attend. Bersemangat sket saya. Lega rasanya dah hbs presentation tu.

    Lebih kurang 6 bulan dah saya tak sentuh baju kurung. Utk presentation smlm I decided to wear my baju kurung moden warna oren. Rasa bangga sgt pakai baju kurung kat sini.

    Balik umah ptg smlm, saya plan nak update blog. Tapi dah tak mampu. Kepala berdenyut2 sgt. Saya terus tido dgn nyenyaknya. Saya bgn utk mandi, mkn, solat dan call tunang tersayang. Lepas tu saya tido balik. Rehat puas2. Lepas ni kena struggle balik. Tunggu interview session plak 30hb ni...chaiyok2:))

    Tuesday, June 8, 2010

    SAFARI TRIP


    Last weekend I joined a Safari Trip together with my 2 housemates, Dinara and amreen. It was organized by the International Students Association, University of Birmingham. Actually I haven’t been to a zoo for many years. My last visit to a zoo was probably during my childhood.

    Sebelum ni saya bayangkan Safari Park mcm Zoo Negara kat KL…kita kena jln utk tgk binatang2 kat situ. But actually, the visitors have the chance to drive through the park. So, kiranya kitorg masuk dgn coach..kalu nak jln tak taula bleh smpai ke tak kat end point…luas kwsnnya. We have spent about 2 hours with all the tigers, cheetah, elephants, camels, rhinos, lions etc. and we got the chance to feed some of the animals. Saya plg suka giraffe…mmg jinak.

    We have also visited the SeaQuarium, Creepy Crawlies, Twilight Cave and Seal Island…but of course I would never enter the reptile House..just let Dinara and Amreen having fun there..Then we spent time at the park’s amusement with all the rides…tp mcm biase..saya akan duduk dan tgk je..tak pernah brani utk try all those rides. Lagi pun kesihatan tak membenarkn saya utk enjoy on that day..huhu..sedih btul..harap tak pening naik bas..tp harapan tinggal harapan..

    Before balik sempat saya beli soft toys for my collection..hehe..nak beli yg besar tak mampu…beli yg kecik2 jelah..Kitorg blk dalam dlm kul 6 ptg dan smpai di univ kul 7. Saya terus blk umah dan tido…zzzzzzzzzzz



    Saturday, May 22, 2010

    1ST VISIT TO NORTHFIELD CARBOOT

    After being here for 5 months I always hear people (especially malaysians) talking about carboot sales during weekend. Tapi saya tak dapat bayangkan mcm mana agaknya keadaan kat situ. Does it look like pasar tani? Erm..no idea..

    Last night k.syikin asked me if I want to follow her to Northfield carboot today. Saya ni pantang diajak..mesti nak ikut punye..hehe..mentang2 dah submit my 1st year assessment report smlm. So weekend ni rase nak release tension jap. Lg pun, weather skrg best sgt. Rasa mcm kat Malaysia je. Pagi2 lg saya dah kuar gi umah k.syikin..dlm kul 7.30 pg. Then naik bas gi Northfield. Takla jauh sgt. Dlm 15-20 minutes je.

    Actually I have no idea what to buy. Just want to see the place. Tapi bile dah sampai sana rasa mcm nak beli semua bnda. Brg2 yg dijual kat situ brg2 second hand but they are still new. Some of them haven't been used by the owner. Ada pinggan mangkuk, brg2 perhiasan, baju, teddy bear, brg elektrik, buku n mcm2la..byk sgt kalau saya nak listkan. Harga jgn ckpla..unbelievable. tak payah bwk duit 10 or 20 pound. Bwk syiling je byk2.

    Saya beli magazine holder (30p), buku-men are from mars,women are from venus which has been suggested by k.syikin (30p), jaket (2 pounds) and yg plg saya suka is a set of lovely mug n bowl from mark n spencer (just for 1 pound). Byk lagi yg saya nak beli tapi takpe...byk lg masa lps ni. Saya ingat nak ambik pics kat sana..tapi dah excited tgk brg2 smpai terlupa nak ambik pics. Insyaallah next time...dah pandai gi carboot ni nanti everyweek nak gi..hehe..

    Tuesday, May 18, 2010

    COLOURFUL TULIPS































    Ni gambar2 bunga tulip kat birm utk spring 2010..tibe2 je suka dgn tulip..sblm ni takde perasaan pun..cantik..i like!!!

    MY FIRST POST

    This is my first time writing in my blog..actually before ni saya dah prnh bt blog..tp kurang rajin nak menulis..huhu..lps tgk blog kwn2 rase teringin plak nak ade blog sndiri..that's why saya create blog ni..hopefully rajinla nk update lps ni..insyaallah...pape pn saya tak pndai sgt...so kene byk blajar lg mcm mane nk decorate blog saya ni..:)))