Saturday, July 3, 2010

RUMAHKU VS FLATKU


Masa saya mula2 smpai di bumi Birm ni saya menumpang di Zahra (umah adik2 undergrad-ain,aqiedah,sarah,atiqah and safia). 3 minggu saya duk di situ. Thanks to all of them...Then saya pindah ke umah lain kat Lime Avenue, Dawlish Road. Saya duk dgn Dinara and Amreen. Last March kitorg dipindahkan oleh agent ke umah lain sbb umah yg kat Lime Avenue tu akan direnovate. Bagi saya umah ni agak jauh..bile pg2 saya turun bukit..lajula sikit..15 min dah bleh smpai school. Tp...bile balik ptg dh slow..tmbh plak kena naik bukit..kdg2 smpai 30 min baru smpai umah. Yg paling best..umah ni cantik dan besar.

30 Jun lps kontrak saya dgn agent tu dah hbs. Saya dah lama cari umah lain. Sebolehnya2 saya nak umah yg dekat dgn univ and sewanya pun mampu dibayar. Cari punya cari I have decided to stay in a flat starting from 1st July 2010. I signed the contract for 1 year. I will stay alone for 5 months. Next January my future husband (Abg Maizul) will come and stay with me here. Rasanya flat ni dah cukup utk both of us. Tapi next year maybe saya akan cari umah lain yg lebih besar dan selesa. Senangla sape2 nak dtg visit saya kat sini nanti..

Ni la gmbr2 umah saya sblm ni dan flat yg saya duduk skrg.....

my old house..










my new flat..