Wednesday, September 8, 2010

Nantikan kepulanganku….

Even baru 8 months kat bumi birm ni dah homesick bangat..tmbh2 plak time raya ni. Actually last March I have bought a ticket to go back to Malaysia on the 3rd December this year. .naik Emirates Airlines. Konon2 dah confirmla tarikh tu and takkan tukar lagi. Tiket MAS dari KL ke Alor Star pn dah beli. Sblm ni mmg tak terfikir pn nak blk awal dari tu.

Tapi…………..

Smlm bila saya tau yg kak faridah dan anak2 akan balik 25/11 tiba2 je hati saya teruja nak balik sama dgn dia.Takdelah saya sorg2 je nanti. Mcm mana ek…fikir dululah..

Hari ni saya dah dpt jwpn lps discuss dgn abg mlm tadi (abg mestila suka dgr saya nak blk awl). Saya dah nekad nak balik Malaysia 25/11 join kak faridah dan anak2. Sampai je kat ofis saya terus buat operasi menukar tiket..hehe.. First, saya call Emirates tanya ticket availability on 25/11 tu. Alhamdulillah still available. Tak kesahla kene byr GBP50 (lbh kurang RM250). Byr masa check in nanti. Settled 1 hal….

Next, saya tukar tiket MAS plak. Kali ni tak yah call..bleh tukar online je. Tapi tiket yg murah dah sold out. Nak tak nak kenela ambik yg mahal…no choice. Penalty plak RM100. Total saya kene byr RM290. So kiranya saya kena byr RM540 hari ni gara2 nak balik awl smggu. Takpelah…duit bleh dicari tp masa bsama insan2 tersayang lagi berharga.

Tak sabarnya nak balik…lagi 77 hari…Dah terbayang2 mknn yg sdp2 kat Malaysia..hehe..

Friday, September 3, 2010

Bersabarlah wahai hati

Today is the last day of school in Malaysia. Esok abg akan blk tganu. Maksudnya saya akan start bercuti gak dari skype dgn abg sebab takde internet access kat umah abg kat kampung..huhu..ni saat2 yg saya tak brapa nak hepi. Dkt 2 mggu tak dpt tgk abg…dpt dgr suara je..aduh..mcm mana nak hadapi ni? Tiap2 hari dah jadi rutin utk skype dgn abg masa tghr and mlm. Bila 1 rutin tak dpt dibuat, hidup jadi huru hara sket. Masa abg kat kampung, saya akan call abg tiap2 hari. Even dpt dgr suara tiap2 hari tp tak sama sbb tak dpt tgk. Mlm ni saya akan skype puas2 sebelum abg blk tganu.

Apa2 pun saya kena byk2 bersabar. Saya akan pujuk hati sndiri..

Wahai hati, bersabarlah..abg balik utk beraya dgn family. Bukan abg pegi mana2 pun. Tunggu 3 bulan je lagi…lps ni dpt bsama abg sntiasa dan dpt beraya dgn abg plak next year. Thn ni kita raya sendiri2 dulu ye. Abg raya puas2 kat Malaysia sbb thn dpn blum tntu kita dpt balik beraya.

Erm..saya tak nakla tulis pjg2. Nanti tkt hujan plak. Dah ada tanda2 nak hjn lebat mlm ni..huhu..