Saturday, May 22, 2010

1ST VISIT TO NORTHFIELD CARBOOT

After being here for 5 months I always hear people (especially malaysians) talking about carboot sales during weekend. Tapi saya tak dapat bayangkan mcm mana agaknya keadaan kat situ. Does it look like pasar tani? Erm..no idea..

Last night k.syikin asked me if I want to follow her to Northfield carboot today. Saya ni pantang diajak..mesti nak ikut punye..hehe..mentang2 dah submit my 1st year assessment report smlm. So weekend ni rase nak release tension jap. Lg pun, weather skrg best sgt. Rasa mcm kat Malaysia je. Pagi2 lg saya dah kuar gi umah k.syikin..dlm kul 7.30 pg. Then naik bas gi Northfield. Takla jauh sgt. Dlm 15-20 minutes je.

Actually I have no idea what to buy. Just want to see the place. Tapi bile dah sampai sana rasa mcm nak beli semua bnda. Brg2 yg dijual kat situ brg2 second hand but they are still new. Some of them haven't been used by the owner. Ada pinggan mangkuk, brg2 perhiasan, baju, teddy bear, brg elektrik, buku n mcm2la..byk sgt kalau saya nak listkan. Harga jgn ckpla..unbelievable. tak payah bwk duit 10 or 20 pound. Bwk syiling je byk2.

Saya beli magazine holder (30p), buku-men are from mars,women are from venus which has been suggested by k.syikin (30p), jaket (2 pounds) and yg plg saya suka is a set of lovely mug n bowl from mark n spencer (just for 1 pound). Byk lagi yg saya nak beli tapi takpe...byk lg masa lps ni. Saya ingat nak ambik pics kat sana..tapi dah excited tgk brg2 smpai terlupa nak ambik pics. Insyaallah next time...dah pandai gi carboot ni nanti everyweek nak gi..hehe..

4 comments:

  1. best tu zai...barang mainan baby brand fisher price ada tak...leh la kirim...kat sini mainan mahal2 ..tak mcm uK ngn US..ermmm..ingat nak belikan akmal..asyik2 main kejar2 ngn mama die jek..penat..heheh..

    ReplyDelete
  2. ina,brg mainan baby byk sgt..murah2..geram tgk..kesiannya akmal..msti boring asyik main kejar2 dgn mama..nanti auntie belikn utk akmal ye..hehe

    ReplyDelete
  3. hehehe...kak zai, alid tiap2 wiken g carboot.baju2 baby pon murah2..takyah nak bazir beli baju mahal2 sbb baby cepat membesar.alid slu cri buku cite, baju baby, baju sendri, pinggan mangkuk cawan, bla...bla...bla...(hehehehe..byknye beli kan)

    ReplyDelete
  4. alid, akak nak beli baju baby bt pe..hehe..
    akak tgh bsabar ni..tak bleh beli byk2 lg sbb end of this month nak pindah umah..dh duk umah baru nnt bru bleh beli byk2:)

    ReplyDelete