Friday, October 14, 2011

Chocolate craving

Lately saya prsn yg saya suka bebenor mkn coklat. 1 bar yg besar tu bleh hbskan sorg2 in a day.  Saya tau tak elok utk kesihatan tp nak buat mcm mane...dah coklat tu bleh hilangkan rasa tak sedap kat tekak ni. 

Akibatnya......since last 2 weeks saya slalu rasa nak pitam, badan bpeluh2, sakit perut n lemah longlai...smua mnyerang serentak. 1 week saya bertapa kat umah. Bile dah rasa tak tahan saya pun pegi jmpa doc kat GP. Doc ckp glucose dlm urin agak tggi...then dia terus suruh saya refer ke Women Hospital. Kat hospital midwife check BP, buat blood test, buat CTG etc...alhamdulillah baby’s heartbeat n movement normal...as my midwife always said ..“she is a happy baby....”. I was advised to take more fluid to reduce the dizziness...huhu...rasanya saya dah byk minum air...at least 2litres a day...tak cukup lg ke?Tak larat nak ulang ke toilet dah ni:(

So skrg ni saya pun tpksa stop mkn coklat n kurangkn sugar intake...wpun tak serius tp risau jgak saya bile baca kat internet psl diabetes during pregnancy. Kdg2 duk teringt je kat coklat...kalu masuk lab mmg akan bjmpa la dgn Mr G&B Dark Chocolate...hehe...Bile buka freezer kat umah nmpak aiskrim yg menggoncang jiwa plak...sabar ye zaizuliana...think about your little one first...ok???? For the time being, I have to say goodbye to....




No comments:

Post a Comment