Thursday, June 17, 2010

FIRST YEAR PRESENTATION


Semalam bersamaan dgn 16 Jun 2010 saya telah berjaya melepasi cubaan pertama utk buat presentation kat bumi Birmingham ni. Presentation ni utk my first year assessment.Dah lama saya tak buat presentation mcm ni. Sebab tu nervous sket. Last week saya dah ada pre-presentation utk my supervisor. Dia byk komen slides saya. Dia suka animation. Then, saya pun edit based on his comments.

For the last few days, saya practise utk present. Mmg byk kali saya practise smpai dah boleh hafal rasanya ayat yg saya nk cakap. Tido mlm pn asyik ingat pasal slides je. Nak tido pun risau takut lupa points yg nak cakap. Klakar plak rasanya. Tak pernah saya senervous ni nak present. Saya tak tau lagi mcm mana suasana presentation kat tmpt org. Sebelum ni present kat UTM and UDM je.

Alhamdulillah smalam semua bjalan lancar. I could finish within 12 minutes walaupun agak semput sebab laju sgt bcakap. Sebenarnya saya sgt berdebar bila smpai turn saya. Tapi kak faridah cakap saya nmpak relax je. Usaha saya utk cover bjaya nampaknya..hehe..Btw, thanks to kak faridah sebab dtg tgk saya present and to kak wan yg bg semangat wpun tak dpt attend. Bersemangat sket saya. Lega rasanya dah hbs presentation tu.

Lebih kurang 6 bulan dah saya tak sentuh baju kurung. Utk presentation smlm I decided to wear my baju kurung moden warna oren. Rasa bangga sgt pakai baju kurung kat sini.

Balik umah ptg smlm, saya plan nak update blog. Tapi dah tak mampu. Kepala berdenyut2 sgt. Saya terus tido dgn nyenyaknya. Saya bgn utk mandi, mkn, solat dan call tunang tersayang. Lepas tu saya tido balik. Rehat puas2. Lepas ni kena struggle balik. Tunggu interview session plak 30hb ni...chaiyok2:))

2 comments:

  1. tahniah zai...selesai satu bab kan..

    ReplyDelete
  2. thanks kak liya...selesai 1 bab..tggu interview plak 30hb ni..

    ReplyDelete