Tuesday, February 15, 2011

Hajat tak kesampaian...

Ptg semalam, lepas abg blk keje kitorg terus kuar pegi Birmingham City utk tunaikan hajat abg. Lps beli brg sket kat Boots Pharmacy terus masuk Sportsdirect. Excited sungguh suamiku nak beli basikal. Dia dah bkenan mountain bike kat situ. Lps ni blehla bwk pegi keje. Tak yah jln kaki lg dr train station. Ape yg dibayangkan adalah....basikal yg dh ready utk dikayuh mcm kat Malaysia...abg nk sorong bwk blk naik trainla konon2nya. Ni rupa mountain bike tu...
What made us surprised was...salesman tu kuarkn 1 kotak besar berisi komponen2 basikal...huhu..Mksdnya kitorg kene angkut kotak tu bwk balik and assemble sendiri. Aduuuuuuhhhh...mane larat nak angkut dua org dgn abg...bkn basikal budak2 kecik ni. Dah la kene assemble sndiri kat umah...tak cukup tools gak. Tak sangka plak mcm ni rupanya org kat sini jual basikal..huhu..

Terpaksala kitorg cancelkan...tak bleh beli lg. Kene tggu ada kete dlu...tak bleh angkut naik train. Kesian my hubby...frust sungguh dia..

Sabar ye abg...lps ni kite beli mountain bike idaman abg tu ye..

3 comments:

  1. amin pon dah beli basikal kat sport direct tapi beli online je so they all anta ke umah..cume kene assemble sendri kak zai..tapi senang je kot.. =)

    ReplyDelete
  2. owh...macam tu..huhu=) kena beli playar lu!

    ReplyDelete
  3. Mrs Amien:sng je nk assemble ek..nmpknya kene beli online gak ni..
    Mrs Shizni:kene beli playar, spanar sgalanya dlu..hehe.

    ReplyDelete