Friday, February 11, 2011

New life

Skrg ni saya dah menjalani kehidupan mcm biasa as a student and a wife.  At the beginning huru hara gak rasanya nak adapt dgn kehidupan baru ni. Tp Alhamdulillah after about 1 month kembali ke bumi Birm ni saya dah rasa comfortable. During weekdays, I go to the university at about 10am and only go home after 6pm. Dr pagi smpai tghr abg duk sorg2 kat umah. Kesian plak dia boring tp nk bt mcm mane. Nsb baik abg dh dpt keje last 3 weeks as a floor manager (cleaner sbnrnya...but my hubby loves to use that term) di sekolah kat Aston. Dlm kul 3 abg pegi keje and smpai umah kul 6 ptg. Blk umah saya terus masak simple2 utk dinner, lepak2 jap dgn abg, then masak lg utk lunch esok, basuh baju, lipat baju, and kemas2 sket. Dlm kul 12 mata pun dh tak bleh nk buka dh....zzzzzz... Blog pun jrg2 buka....byk nk update tp masa tak mengizinkan.

Weekend adalah masa yg ditunggu2 (rasanya takde org yg tak suka weekend kn). For the last 3 weekends we spent time looking for a car. Dah bmcm2 dugaan kitorg mcari kete kat sini. Nak cari yg murah, low fuel consumption, no stolen and accident record...tp tak nak yg buruk sgt. Penat dah mencari...at last jmpa gak..ada kwn dr Malaysia nak jual kete sbb dh beli kete baru utk bwk blk Malaysia. Tp skrg ni kete tu blum bwk blk ke Selly Oak lg sbb blum settle urusan insurance and road tax. Tak sabar rasanya nk jln2..hehe...

2 comments:

  1. Huhu...pencarian kereta mmg penat tapi dah dapat nanti yahoooo!!!! luas pemandangan ler...=)

    ReplyDelete
  2. btul3...dh ada kete bru langkah pjg sket..hehe..

    ReplyDelete