Monday, August 30, 2010

108 days...


Sedar tak sedar lagi 108 days to my wedding...and 93 days to go back…yeayyy.. Excited nak balik jmpa org2 tersayang kat Malaysia. Tapi bila tgk checklist rasa risau sgt dgn wedding preparation. Setakat ni tak buat ape2 pun lagi. Saya hanya mampu buat to do list utk abg maizul dan adik (my wedding planner). Adik, mama dan abah saya yg akan bt decision utk saya. Rase tak senang duduk bila tak bleh bertindak sendiri ni. Byk sgt yg nak kene buat….

1) Cari dan tempah baju sanding.
2) Tempah mak andam, pelamin, bilik, meja mkn pengantin, photographer.
3) Tempah kad jmputan kawin.
4) Beli brg2 hantaran (dah divide dgn abg brg2 yg nak dibeli…hrp2 abg akan beli sblm raya ni…tp saya tak bleh decide lagi nak beli handbag, kasut and makeup ape..huhu..)
5) Survey souvenirs…dll

Byk lagi kalu nk list in detail. Sedih gak sebenarnya bila tak dpt buat preparation sendiri. Bila dpt buat sendiri semua baru rasa kemeriahan nak kawin tu..hehe..
Kesian kat abg sbb tpksa beli brg hantaran sndiri dan sume buat sorg2…kan best kalu dpt cari sama2:(
Saya hrp bile saya blk 2 weeks before wedding tak byk yg belum settle. Jadual utk 1st week kat Malaysia tu dah full. Maybe 2nd week tu akan dipenuhi dgn preparation kat umah. Tkt nanti saya jet lag + letih sgt dgn preparation smpai nmpk plak muka letih tu on the wedding day..huhu..

Ape2 pun saya harap semuanya bjalan lancar spt yg dirancangkan..insyaAllah..

2 comments:

  1. don't worry zai.. u can do some of them via online.. hehehe.. teknologi baru.. souvenirs contohnya.. ramai yg beli online..

    apa2 pun jgn lupa jemput ktrg ye.. paling tak ktrg g umah maizul..

    ReplyDelete
  2. k.liya, zai ni jenis yg tak puas hati kalu tak tgk brg tu dpn mata..that's the problem..susah nk beli online..
    mane bleh tak jmput geng2
    ftm..tggu ye..

    ReplyDelete