Wednesday, September 8, 2010

Nantikan kepulanganku….

Even baru 8 months kat bumi birm ni dah homesick bangat..tmbh2 plak time raya ni. Actually last March I have bought a ticket to go back to Malaysia on the 3rd December this year. .naik Emirates Airlines. Konon2 dah confirmla tarikh tu and takkan tukar lagi. Tiket MAS dari KL ke Alor Star pn dah beli. Sblm ni mmg tak terfikir pn nak blk awal dari tu.

Tapi…………..

Smlm bila saya tau yg kak faridah dan anak2 akan balik 25/11 tiba2 je hati saya teruja nak balik sama dgn dia.Takdelah saya sorg2 je nanti. Mcm mana ek…fikir dululah..

Hari ni saya dah dpt jwpn lps discuss dgn abg mlm tadi (abg mestila suka dgr saya nak blk awl). Saya dah nekad nak balik Malaysia 25/11 join kak faridah dan anak2. Sampai je kat ofis saya terus buat operasi menukar tiket..hehe.. First, saya call Emirates tanya ticket availability on 25/11 tu. Alhamdulillah still available. Tak kesahla kene byr GBP50 (lbh kurang RM250). Byr masa check in nanti. Settled 1 hal….

Next, saya tukar tiket MAS plak. Kali ni tak yah call..bleh tukar online je. Tapi tiket yg murah dah sold out. Nak tak nak kenela ambik yg mahal…no choice. Penalty plak RM100. Total saya kene byr RM290. So kiranya saya kena byr RM540 hari ni gara2 nak balik awl smggu. Takpelah…duit bleh dicari tp masa bsama insan2 tersayang lagi berharga.

Tak sabarnya nak balik…lagi 77 hari…Dah terbayang2 mknn yg sdp2 kat Malaysia..hehe..

No comments:

Post a Comment