Friday, January 21, 2011

December Events


Really miss my blog after about 2 months menyepikan diri. Masa kat Malaysia mmg tak sempat nk jenguk blog pun ditambah plak dgn internet problem kat umah. Skrg ni saya dah selamat kembali ke bumi Birm dan telah btukar status ke Pn Nurul..and of course bsama suami tersayang..hehe...This is the summary of all the events held for our wedding.

As planned earlier, semuanya telah bjalan dengan lancar. Tanggal 3 Disember 2010 jam 9.10 mlm saya telah selamat menjadi isteri yg sah kpd En Maizul-Azlan bin Umar dgn 3 kali lafaz...nape 3 kali tu ye? Kena tnya tuan punya diri..erm..ada yg tersirat di sebalik angka 3 tu agaknya..bak kata abg..3 kali tu lbh afdhal..hehe..

Majlis di Perlis diadakan pada 18 Disember 2010 dgn tema kuning+gold+coklat. Alhamdulillah cuaca pun elok je..tak hjn dan tak panas. Perarakan pengantin bjalan lancar. Tetamu pun dpt mkn dgn selesa. Mlm sebelum tu ada majlis potong kek...saja suka2 nak ambik gmbr dgn gaun ala2 cinderella. Walaupun penat melayan tetamu+posing ambik gmbr+ buat preparation, saya puas ht dgn seluruh pjalanan majlis. Cuma agak terkilan sbb tak smpt bsembang dgn kwn2 yg dtg dr jauh (wani, hazel, azmil n his wife)...masa tu tgh sibuk dgn rombongan pengantin lelaki+sibuk ambik gmbr gak..to all of them...thanks for coming...Kpd seluruh keluarga especially Ngah and family, Lang and family, Mak, Ayah, Mama, Abah, Adik, Pak Uda and family...trima kasih byk2 sbb btungkus lumus membantu menjayakan majlis perkahwinan kakak dr awal smpai selesai semuanya.

Majlis sambut menantu kat Tganu plak diadakan pada 25 Disember 2010 with the theme of white and red...ops...baru prsn..white and red on Christmas Day. Tak sengaja sebenarnya. Masa pegi make up kat Kuala Berang baru prsn bile org kat butik tu tegur. Alhamdulillah cuaca hari tu pun elok lps smggu hujan di Tganu. Ada kwn2 dr Unisza dtg tmsuk my big boss...Prof Che Lah..and not to forget my beloved students..thanks sudi dtg ke majlis di Tganu wpun ada yg sesat2 cari umah.

Here are some of my photos..

 sah bgelar sorg isteri

 terima mas kahwin dari suamiku

majlis di Perlis
 di Gua Kerbau

 majlis sambut menantu di Tganu

 mendengar alunan kompang

4 comments:

  1. hehe...sukenyeeeeee =) honeymoon di uk le ye kak zai..ngeeeeeeeeeeee (^_^)

    ReplyDelete
  2. wah...nice, Selamat Pengantin Baru...semoga cepat2 dpt baby yer...hehe

    ReplyDelete
  3. aah alid...honeymoon kat birm ni je nmpknya...hehe..

    ReplyDelete