Thursday, August 18, 2011

Practice makes perfect

Minggu ketiga Ramadhan ni saya dan abg menambahkan pahala dgn mnjemput tetamu berbuka kat umah...sape lg kalu bkn saya yg masak...dgn dibantu oleh abg.. Rusuhan pun dah reda kat Birm ni. Just jemput kwn2 terdekat...n kebetulan ada kwn yg dh nk blk Mlysia for good n ada yg nk blk collect data for 3 months. InsyaAllah, kalu ada rezeki dan kesihatan mngizinkan nnt raya bleh jemput kwn2 lain dtg mkn kat umah plak. Lagi pun tak smpt buat house warming pun lps pindah ke umah baru ni.

Saya ni bkn pandai sgt nak masak masakan yg special...masak ape yg termampu..yg penting org tersayang ckp...sedappppp...Ni menu yg dimasak utk tetamu mggu ni...

Menu utk ahad:
-          Ikan sea brim sweet sour
-          Ayam goreng tepung
-          Kangkung tumis belacan
-          Puding jagung
-          Buah honeydew
-          Air teh o

Menu utk selasa:
-          Ikan siakap masak 3 rasa
-          Sup tulang
-          Sayur campur
-          Popia goreng (niat di hati nk buat popia sira pedas, tp tak sempat)          
-          Buah anggur
-          Air teh o dan jus

Rabu plak jemput warga Selly Oak utk majlis tadarus n terawih kat umah. Tp jus sediakan juadah yg ringan2 je. Saya pun buatla popia sira pedas yg tak jadi smlmnya, keropok n buah.

Tak smpt plak nk snap gmbr..kelam kabut je..elok2 siap masak masa nk berbuka. Walaupun penat tp rasa puas hati sbb dpt masak utk tetamu...1st time rasanya. Hubby pn cakap...lps ni mesti saya terer masak...bleh masak 10 juadah sorg2...huhu...tp dlm keadaan skrg ni rasanya tak mampu lg... InsyaAllah akan diusahakan..practice makes perfect!!!!

No comments:

Post a Comment